Spray Tanning

Hoe kan ik mijn sunless tan verlengen?
Om het beste uit je prachtige Sienna-X sunless tan te halen, bevelen we je aan de Sienna-X methode te volgen om je bruine kleur optimaal voor te bereiden, te verlengen en om ervoor te zorgen dat je huid er sunkissed uitziet en langer gehydrateerd blijft. Voor een avondje uit kun je een extra glamoureuze uitstraling krijgen met onze heerlijk geurende glitter sprays.

Voorbereiding / verlenging
Polishing Body Scrub
Een heerlijke PH neutrale body scrub met verfrissende citroen- gras en gember die je huid zijdezacht maakt en perfect voorbereidt voor uw Sienna-X spray tan behandeling.

Balance Body Wash
Ultra-milde PH-neutrale formule geparfumeerd met citroengras en gember en doordrenkt met prachtige, natuurlijke ingrediënten, die er voor zorgen dat je sunless tan goed verzorgd blijft. Zo zacht dat zelfs het gezicht hiermee gereinigd kan worden.

Sienna X meisje


Tanning

Gradual Glowing Self Tan
Ideaal voor gebruik met of zonder een spray tan behandeling, welke je huid geleidelijk een natuurlijke bruine kleur geeft. De anti-cellulitis formule zorgt voor een zachte en gladde huid.

Dark Glowing Self Tan
Verleidelijk geurende, streeploze bruiningscreme. Eenvoudig aan te brengen met onmiddellijke kleur die zich ontwikkelt tot een prachtige, natuurlijke bruine kleur in ongeveer 8 uur.

Express Tanning Mist
Zeer eenvoudig te gebruiken spray tan, zodat u direct een sunless tan heeft zodra u dat wenst. Ontwikkelt in 8 uur.

Instant Bronzing Gel
Wil je een prachtige bruine kleur, maar heb je geen tijd? Onze nieuwe luxe Sienna-X Instant Bronzing Gel is speciaal ontwikkeld wanneer je last minute, een mooie bruine gloed op je huid wilt aan- brengen. Onze streeploze gel zit vol met hydraterende en conditio- brengen. Onze streeploze gel zit vol met hydraterende en conditionerende ingrediënten, geeft niet af en is eenvoudig af te douchen!

producten sienna x

Verleng / glamour
Radiance Body Balm
Luxe, moisturizer met subtiele glitter voor dagelijks gebruik. Beschermt en verbetert je tan prachtig met een subtiele glans. Nu met verfrissende citroengras- en gembergeur.

Shimmer Spray (in goud en zilver)
Dit geeft je die extra schittering wanneer je het nodig hebt. Onze Sienna-X Shimmer Spray geeft een prachtige schittering en kan gebruikt worden over het gehele lichaam, haar en kleding.

Matte Bronzer (met borstel)
Verbeter je tan en uitstraling met de prachtige nieuwe Sienna-X Matte Bronzer. Gebronsde perfectie is nu binnen handbereik, waar je ook bent. Compact handtas formaat.

Q10 Bronzing Mousse
`Instant-dry’ sunless tan die een prachtige natuurlijke goudbruine kleur geeft aan de huid. Een luchtige en zijdezachte mousse gemaakt van granaatappel en babassu. Geschikt voor alle huidtypen, gemakkelijk en streeploos aan te brengen. Ontwikkelt in 8 uur.

Hoe bruin word ik?
Sienna-X heeft een reeks oplossingen en je tanning professional zal je helpen je ideale tan te bepalen. Je tan resultaten hangen mede af van hoe goed je natuurlijk bruin wordt. Hoe bruiner je wordt in de zon, hoe donkerder je tan wordt met Sienna-X. Veel mensen letten op de intensiteit van hun tan; lichter in de wintermaanden, donkerder in de zomermaanden. Een dubbele spray behandeling (d.w.z. als je een tweede tanning behandeling doet binnen 48 uur na je eerste afspraak) zal je helpen donkerder te worden met superieure resultaten.

Hoe lang gaat mijn Sienna-X sunless tan mee?
Je tan zal ongeveer 5 tot 7 dagen blijven zitten, afhankelijk van je dagelijkse huidverzorging, je levensstijl en een juiste scrub voorafgaand aan je behandeling. Een sunless tan vervaagt net als bruin door de zon. Je huid werpt dode cellen af, je tan zal hierdoor verdwijnen dus het is echt belangrijk om dagelijks te hydrateren met Sienna-X Body Balm. Met gebruik van onze unieke Sienna-X Gradual Glowing Self Tan vanaf dag drie kun je je tan verlengen en bijbruinen.

Moet ik mijn huid nog steeds beschermen tegen de zon na een Sienna-X tan behandeling?
Ja, wij raden je aan een zonnebrandcrème met SPF van 20 of meer te gebruiken.

Raadpleeg je tanning professional als je …

 • in je eerste 12 weken van je zwangerschap bent
 • je een allergische reactie kreeg bij tanning of andere huidverzorgingsproducten
 • je astmatisch bent of als je ademhalings moeilijkheden hebt


Voor je perfecte Sienna-X tan…
Vóór je spray tan behandeling

 • Scrub regelmatig met Sienna-X Polishing Body Scrub, vooral op de avond voor je tanning. Geef speciaal aandacht aan knieën, ellebogen en andere droge gebieden;
 • Bescherm je nagels en teennagels met nagellak. Bij gel – of acrylnagels is dit niet nodig;
 • Wij adviseren je te waxen, scheren of wimpers en wenk- brauwen te verven minimaal 24 tot 48 uur voorafgaand aan de behandeling;
 • Niet hydrateren en geen gebruik van deodorant of parfum voor je behandeling omdat deze als barrière kunnen fungeren;
 • Draag losse donkere kled- ing, slippers of loszittende schoenen, of neem deze mee. Strakke kleding kan de tan mogelijk afwrijven tij- dens de ontwikkelingsfase;
 • Wij adviseren je een test te doen, vooral als je een gevoelige huid hebt;
 • Het is raadzaam om con- tactlenzen te verwijderen voor de behandeling;
 • Verwijder alle sierraden. Ná je spray tan behandeling
 • Laat de tanning tenminste 8 tot 10 uur ontwikkelen, daarna kun je je douchen. We adviseren om jezelf daarna zachtjes droog te deppen, niet wrijven;
 • Vermijd overmatige lichaamsbeweging, trans- pireren of vocht tijdens de ontwikkelingstijd van je tanning;
 • Lang baden of zwemmen zal eveneens je tanning sneller doen vervagen;
 • Vergeet niet dat je sunless tan geen SPF heeft, je moet dus bescherming tegen de zon gebruiken;
 • Hydrateer dagelijks met Sienna-X Radiance Body Balm om je bruine kleur te behouden;
 • De tan op je handen en ge- zicht kan sneller vervagen. Met gebruik van Sienna-X Gradual Glowing Self Tan kun je dit bijkleuren;
 • Scrub na 7 á 8 dagen met Sienna-X Polish Body Scrub om het vervagen van je tan egaal te laten gebeuren.

Welkom bij Sienna-X, dé toonaangevende professionele Sunless tanning.
Sienna-X is onder meer de officiële tanning leverancier van Strictly Come Dancing en de BRIT awards 2011, 2012 en 2013.

Wat is spray tanning? Waarom werkt het?
Dihydroxyacetone(DHA) is een kleurloze stof die wordt gewonnen uit suikerriet. Dit is het actieve bestanddeel in de gekleurde oplossing welke wordt gesprayd op de huid. Aangebracht met een speciale lagedruk spraymachine werkt de DHA oplossing in op de protéinen en aminozuren in de bovenste laag van je huid en zorgt voor een goudbruine kleur. De kleur die je ziet op het moment van je behandeling, is puur een kleur voor je tanning professional om te zien dat je huid egaal is gedekt. In 8 tot 10 uur tijd zal je daadwerkelijke tan zich hebben ontwikkeld. Deze zal worden onthuld na het douchen.

Is het veilig?
Ja, heel veilig. Een Sienna-X sunless tan geeft dezelfde resultaten als 10 tot 14 dagen in de zon, maar zonder de nadelige effecten van zonnestralen. DHA is al meer dan 30 jaar goedgekeurd door de FDA voor gebruik in de beauty industrie. Er zijn geen nadelige gevolgen gemeld, anders dan kleine huidirritaties. Allergische reacties zijn uiterst zeldzaam, maar als je allergische reacties hebt ervaren met zelfbruinen- de of andere beauty producten vraag dan eerst een test aan je tanning professional.

Wat gebeurt er vóór, tijdens en ná mijn behandeling?

 • Voorafgaand aan je eerste tanning, zal je tanning professional je een aantal vragen stellen en een consultatie-kaart invullen;
 • Daarna kleed je je uit. Wij raden je aan donker ondergoed te dragen. Je sierraden doe je af;
 • Vervolgens wordt er Sienna-X Barrier Creme gesmeerd op je handen, ellebogen en andere droge gebieden om de tanabsorptie te verminderen;
 • Volg de instructies van je tanning professional op, het sprayen duurt ongeveer 10 minuten.
 • In ca 8 uur ontwikkelt je huidskleur tot de natuurlijke Sienna-X tan, waarna je kunt douchen.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met je tanning professional voor een afspraak.